jan 2006, tekst/foto's Frans,Hans.

De tijd gaat snel…

Menu

Start actie (2003)

TV Gelderland (2003)

Voorpagina

Ruim twee jaar geleden maakten we ons in Wamel erg druk om Breedband internet te krijgen. Wamel.Net had op aandrang van mensen uit ons dorp een actie ontketend. Wie dat nog eens wil nalezen verwijzen we naar het onderwerp dat we daarvoor hadden geopend destijds. We konden destijds niet alles publiceren. Er speelden zich op de achtergrond diverse “gevechten” af. Maar uiteindelijk leek dat niet veel op te leveren.

Bij TV-Gelderland op bezoek
Werkgroep op bezoek bij TV Gelderland
om breedband in Wamel toe te lichten

De gemeente beloofde ons binnen zes weken te reageren op onze brief de correspondentie staat nog steeds na te lezen. Toen we na zeven weken vroegen waar het beloofde antwoord bleef, kregen we keurig een standaard brief waarin stond dat we op die vraag binnen zes weken antwoord kregen. Toen we terug schreven dat we daar niet van gediend waren, kregen we voor de derde keer een brief dat we “binnen zes weken” antwoord kregen. We hebben daarna nooit meer iets van ze gehoord…

Toen we niet verder leken te komen, werd het één persoon uit de werkgroep te gortig en die stak zijn nek uit; Aad van de Ven nam de handschoen op en zei:Logo Total4 “We maken een eigen draadloos Wamels netwerk !”. Aad, werkzaam als consultant in de Computer-sector richtte Total4 op en begon gewoon met draadloos internet. De kerk werkte mee om de proef mogelijk te maken en eind 2003, begin 2004 hadden we in Wamel breedband.

Opvallend was, dat ook KPN ineens als bij toverslag besloot ADSL aan te gaan bieden in Wamel en dat ook UPC zich meldde als breedbandaanbieder via de kabel. Het kan ook zijn dat KPN om ging omdat ook die kant door rechtstreekse contacten vanuit de werkgroep bewerkt werd, hoe dan ook, ineens kregen we breedband via drie verschillende wegen: draadloos, de telefoonlijn en de kabel.

Total4's antenne in de toren...
Het witte kastje in het rechter galmgat is
een van
de Total4 antennes in ons dorp

Twee jaar later, in de eerste week van 2006 kondigde Total4 aan te stoppen met de draadloze overdracht. De investeringen om een netwerk overeind te houden voor een dorp als Wamel zijn te groot om dat met de snelle veranderingen rendabel te maken. Wij van Wamel.net danken Aad in elk geval dat hij destijds, toen we helemaal niets hadden, zijn nek uitstak en de “Koe Bij De Horens Nam”.

Binnenkort straalt er uit de kerktoren geen breedband meer. Voor mensen die nu via een andere weg ADSL zoeken, staan een aantal mogelijkheden open. Hier kunt u klikken om aanbiedingen te vergelijken…

We danken nogmaals iedereen die zich destijds heeft ingespannen voor breedbandinternet in Wamel en we hopen dat u er inmiddels als veel plezier van gehad hebt.

Redactie Wamel.Net.

Wilt u reageren? info@wamel.net

 

TOP