feb. 2006, foto's/tekst Frans

Het is een man dit jaar,
En hij heeft er slag van, echt waar !
Hij weet van aanpakken en sjouwen
En is ook vertrouwd met bouwen.

Menu

De Uitreiking

De Oorkonde

Cryptische omschrijving

De Oude Gierpont

Voorpagina

Terwijl Rini op zijn vaste stek achter in de kapel van het programma geniet, weten de collega’s nog  niet wie er Wamelnaar van het jaar 2006 zal worden…


Rini achter zijn trom en de andere muzikanten die er geen vermoeden van hebben dat er feesteling tussen hen inzit...

In de hal wachten zijn vrouw en kinderen op het moment dat het grote woord  op het toneel zal vallen dat Rini de Wamelnaar van 2006 is.


De familie wacht vol spanning...

Toen het moment was aangebroken las voorzitter de cryptische omschrijving voor die sloeg op de Wamelnaar 2006. (Zie menu)


Rini, geflankeerd door voorzitter Hans Janssen en omringd door famileleden en de Raad Van Elf.


Voorzitter Hans Janssen ontvangt Rini en zijn familie op het podium en spreekt hen toe.


De welbekende pose...

Rini in zijn  welbekende pose met zijn armen over elkaar en intens genietend. Nu in het volle spotlight,  maar meestal doet hij dat  in precies diezelfde houding vanaf de zijkant. Ook in de oorkonde werd hier op ingegaan.
De voorzitter spreekt Rini en de familie toe met lovende woorden voor alles wat Rini voor de gemeenschap heeft gedaan en de ruimte die hij daarvoor van het thuisfront altijd kreeg.


Lovende worden...

Rini was in verband met het feit dat hij al meer dan 25 jaar lid was van de Kurketrekkers en de Carnavalsvereniging al eerder geridderd met het Grote Anker van de Oude Gierpont. Daarom  ontving hij naast het opgepoetste anker een tinnen bord met inscriptie.


En de welverdiende onderscheiding...

Oud bakker Bennie Lohman had een prachtige taart gebakken voor de geridderde en Veldmaat schonk een prachtige vleesschotel waar de hele familie van kan smullen.Tot slot werd de oorkonde voorgelezen die behoort bij de versierselen van de Wamelnaar van het jaar. (Zie menu voor een kopie)

Wamel.Net feliciteert Rini en zijn familie.

(Voor meer informatie over Carnaval verwijzen we naar de site van De Oude Gierpont.)

 

TOP