januari 2004, van onze verslaggeefster Daphne.

Dit jaar hield 'de Oude Gierpont’ voor de tweede keer een eigen jeugdpronkzitting. Natuurlijk moest iedereen daar bij zijn. Spannend…

Klik hiernaast op "de Oude Gierpont" voor nog meer foto's

Menu

Netbengels

de Oude Gierpont

Voorpagina

Wie zou de nieuwe prins of misschien prinses worden? Voordat dat bekend zou worden gemaakt, kwamen eerst nog een paar fantastische optredens.

We begonnen natuurlijk met onze eigen minigarde. Ze hadden een leuk dansje ingestudeerd speciaal voor het publiek.

Ook de dansmariekes van Prins Hans kwamen met een leuk optreden voor de dag. Dit was voor het publiek al leuk. Maar het kon natuurlijk nog leuker !!

Natuurlijk lieten we de kinderen van de basisschool ook aan bot komen. Er kwam een hartstikke leuk dansje van kinderen uit groep acht. Zij lieten hun haar lekker mee zwieren. Maar kinderen uit groep zeven kunnen er ook wat van. Hun optreden was heel fleurig, en zo zagen ze er ook uit. Toen kwamen de groep Spoorloos aan de beurt. Maar algauw werd hun naam veranderd in Cowgirls toen bleek dat ze op de nieuwe single van Chipz hun dansje deden. Tussen hun dansje door kwam er ook nog een man met een dikke buik het podium op. Deze vier meiden waren ook dansmariekes geweest en het dansen waren ze nog lang niet verleerd. Het was een leuk optreden en het applaus dat ze kregen was welverdiend.

Hierna was het tijd voor een leuk toneelstukje van kinderen uit groep acht. Er was een jongensgroepje en een meisjesgroepje. Samen hadden ze een weddenschap gemaakt. Wie kon beter dansen, en wie konden beter voetballen ?? Maar één meisje en één jongen (Britte en Roel) vonden de weddenschap maar onzin. Ze speelden dat ze verliefd op elkaar waren. ( dat was overigens niet alleen gespeeld ) Hierdoor kregen ze ruzie met hun vrienden. Uiteindelijk kwam alles goed en gingen ze gezellig met elkaar om. Het was grappig in elkaar gezet.

Maar niet alleen Wamelse mensen mochten hun show laten zien, de Dreumelse groep Oké was ook van de partij. Zij hadden niet alleen een leuke zangeres meegenomen, nee, ze hadden ook fantastische danseressen mee genomen. De hele zaal genoot mee van dit optreden, net als bij alle andere.

Maar ja, er kwam een tijd dat we afscheid moesten gaan nemen van Prins Bart den urste. Hij moest zijn mooie cape hier laten en Bart was nu geen prins meer. Natuurlijk kreeg hij eerst nog een groot applaus een leuk cadeautje, voordat hij echt afscheid moest gaan nemen. Toen werd hij op een plank, hoog in de lucht, van het podium afgedragen.

Eerst had het podium alleen nog maar mogen kijken naar alle optredens. Nu werd het eens tijd dat we zelf uit ons dak mochten gaan. Het hele publiek stond op. Dit was niet alleen voor de jongste kinderen leuk, ook de opa’s en oma’s en andere familieleden hadden grote pret. Maar nu, het werd stil in de zaal, het moment was aangebroken. Wie mocht zich prins of prinses van 2004 gaan noemen ?? Van achter uit de zaal klonk gestommel. De spotlights schenen op zijn felst. Wat kwam daar aan ? Een helikopter !! Hij werd naar voren gereden en op het podium getild.


Wie is de nieuwe Prins? Joost zal het weten...

Er klonk van Ooh en Aaah door de zaal.De spanning was te snijden. Maar opeens werd de helm opgetild, en wie kwam daar uit? Met een grote glimlach op zijn mond en met zijn armen gespreid kwam uit die mooie helikopter…Prins Mark den Twidde! Er werd gejuicht in de zaal, kinderen riepen Markie, Markie! De cape werd omgedaan, er kwam een luid applaus en Mark mocht plaatsnemen op de boot.


Prins Bart den urste staat hier nog naast Prins Hans

De minigarde trad op in vrolijke gekleurde rokjes. Ook de dansmariekes hadden rokjes aan met een roze topje erboven. Het zag er allemaal spetterend uit. Dit was speciaal voor onze nieuwe jeugdprins.

Maar opeens was er een mysterieuze stilte in de zaal. Er kwam spannende muziek. Achter uit de zaal kwam een robot in glitters aanlopen. De minigarde kroop van angst bij de carnavalsvereniging op schoot. Heel langzaam en heel stroef bewoog de robot zich voort naar het podium. Hij kon zich moeilijk bewegen. Er was veel rook in de zaal. Na een tijdje ontdekte hij dat zijn armen wat losser gingen zitten. Ook zijn benen bewogen beter. De muziek werd vrolijker en de kleintjes onder ons haalden opgelucht adem. De robot kon dansen. Er kwamen kinderen het podium opgeklommen. Maar heel langzaam… werd de muziek weer geheimzinnig en de robot werd weer stroef. Je hoorde stemmen van meerdere robots. Onze robot was weer zoals een simpele robot geworden. Dit optreden was heel onverwacht, maar wel heel boeiend om naar te kijken. De minigarde leidde de robot, nu zonder angst, weer naar de uitgang.


Een geheimzinnige robot

Er was nog een optreden van kinderen uit groep acht. Deze vier kinderen waren helemaal in het zwart. Alleen hun sokken en handschoenen waren wit. Dat zag er hartstikke tof uit. De Dreumelse groep Oké trad nog een keer op. Alleen was er nu een andere zangeres: Hanne van Ijzendoorn. Zij kreeg een echte onderscheiding van de oude Gierpont voor dit optreden. Sommige anderen hadden dit ook al gekregen.

Ook was er nog een leuk optreden van een familie uit Wamel. Zij deden een liedje uit de musical Annie. En dat meisje met die oranje haren en die rode jurk, was dat eigenlijk wel een meisje? Het zag er allemaal heel leuk uit en ze leken net echt op de kinderen uit de musical van Annie.

Kinderen uit de eerste wilden ook nog wat leuk laten zien. Ze zagen er allemaal heel stoer uit en ze konden geweldig dansen.

Dat was echt een leuke afsluiting. Na nog een keer met de hele zaal gedanst te hebben werd het toch tijd om te stoppen. Prins mark gaf nog even zijn mening over deze middag maar hierna was het dan toch echt afgelopen

Het was een geslaagde middag en iedereen heeft zich goed vermaakt. Ik heb dat zeker ook gedaan. Er zat veel talent bij en hopelijk komt er volgend jaar weer zo een leuke pronkzitting.


TOP