april 2004

De Heart Dance Award is een spetterende danswedstrijd voor de groepen zeven en acht van de basisschool. Ze wordt georganiseerd door de Hartstichting.

 

Menu

De Laak

Heart Dance Award
Voorpagina

Op de site van deze organisatie lezen we: “Uit 480 deelnemende groepen, in totaal 12.000 kinderen, heeft de jury 10 scholen geselecteerd, die woensdag (14 april) in de finale strijden om de Heart Dance Award 2004.

Alle deelnemers hebben onder begeleiding van een docent of ouder(s) een dans ingestudeerd op een lied naar keuze. Het thema van de dans is "gezonde leefstijl". De presentatie van deze middag is in handen van Anatevka Bos, bekend van Fox Kids. In de jury van de Heart Dance Award zitten dit jaar onder meer Anniko van Santen (Alle dieren tellen mee) en Jamai (winnaar Idols 2003), die ook een optreden zal verzorgen. De finale vindt plaats in Theater de Flint, te Amersfoort. In Wamel waren het de vier oud-dansmariekes Sandra, Sanne, Maartje en Loes die met de kinderen de dans instudeerden.

De Laak deed dit jaar voor de derde maal mee.

In de dans moet een verhaal zitten dat over het hart gaat. Hier werd er voor gekozen om het onderwerp te dansen met zwarte dansers die drugs, alcohol, friet en stoer doen uitbeelden. Daarnaast zijn er rode dansers die blijdschap uitbeelden en uitstralen. De dans eindigt met een groot spandoek waarop staat: “Had ik maar naar mijn ouders geluisterd.”

Veel meer over dit onderwerp is te vinden op de site van de hartstichting en natuurlijk op de site van De Laak waar een uitgebreid verslag staat dat door de kinderen is gemaakt en waar in geuren en kleuren met foto’s wordt verteld hoe het allemaal zo kwam en hoe het gegaan is. De adressen staan in het menu bovenaan deze pagina. Voor een impressie van het optreden klik hier.

Tekst/Foto's/Video: Frans/De Laak/Piet
emailadres:info@wamel.net

TOP