Henricusvrienden

November 2004 tekst/foto's: Pia/Hans

De Henricusvrienden heeft tot doel acticiteiten te ontwikkelen voor de bewoners van Huize Henricus welke niet voor subsidie in aanmerking komen...

Menu

Henricusvrienden

Het Bestuur

Voorpagina

Doel van de Henricusvrienden
De Henricusvrienden heeft tot doel activiteiten te ontwikkelen voor de bewoners van Huize Henricus welke niet voor subsidie in aanmerking komen. Door acties als geraniumverkoop, het werven van sponsors en het organiseren van de Bazaar wordt er geld ingezameld om de extra's te verwezelijken
.

Activiteiten
De aanschaf van een verplaatsbaar podium en een prachtige kerstgroep is daar een voorbeeld van. Ook wordt er ieder jaar een kerstviering georganiseerd, en wordt er aan de bewoners van Huize Henricus een kerstattentie aangeboden. De kerstviering wordt nu gehouden op 19 december a.s.

De Bazaar
De Bazaar wordt altijd, in samenwerking met de Welfare, in het najaar georganiseerd. Dit jaar op 31 oktober jl.


De Bazaar

De Welfare verkoopt haar eigen gemaakte handwerken. Een deel van die opbrengst gaar naar een goed doel. Het andere deel van de opbrengst is voor de aanschaf van materialen.

De vrienden verkopen voor de diepvries erwtensoep, kaarten en organiseren een tekenwedstrijd voor de kinderen van De Laak en De Terebint. Ieder jaar wordt daar een thema voor bedacht. Dit jaar was dat "We denken aan je". De tekeningen die dit jaar gemaakt zijn worden opgestuurd naar het Ronald Mc Donaldhuis. Er wordt altijd enthousiast aan deze wedstrijd meegedaan. De prijsuitreiking vindt tijdens de Bazaar plaats.

Naast de activiteiten van de Welfare en De Henricusvrienden was er ook de verkoop van wafels, zelfgemaakte kaarten door de Indiawinkel, verkoop van houten speelgoed, bloemschikken door de fam. Van Rossum, een infostand van de Seniorenvereniging Wamel, een demonstratie rietvlechten, een presentatie van het streekmuseum en voor de kinderen een grabbelton.


Kikowa verzorgde een vrolijk optreden.

Het was een gezellige drukte, die in samenwerking met vele vrijwilligers, tot stand is gekomen.

TOP