Johan en Theo fietsen voor de Kinderboerderij in Wamel naar Santiago de Compostella
Tekst Hans, Foto's Bas

Hoogstamboomgaard...

Inleiding
Nieuws
Een Jaar Later
Beschouwing
De moeite waard!
Initiatief
Voorpagina

INLEIDING...

Je maakt je dagelijkse rondje via de dijk en terug via de Kerkstraat. Telkens opnieuw zie je het je zo vertrouwde landschap aan je voorbij trekken en is het genieten geblazen. Dat kan maanden, jaren zo gaan tot op zekere dag een bepaald plekje op de route je gaat opvallen.


De bewuste boomgaard gezien vanuit het westen

In dit geval was het Bas Verbruggen die zich verbaasde over de ellendige staat van onderhoud (filmpje) van een van de weinige hoogstamboomgaarden die Wamel rijk is, die aan het einde van de Kerkstraat, daar waar Kerkstraat en Waalbandijk samenkomen. Het bleef echter niet bij verbazen, na wat research lukte het hem in contact te komen met de beheerder, hij stelde een werkgroep samen, maakte een start met een plan van aanpak en interesseerde diverse opleidingen en instellingen. Dit alles met het doel de boomgaard in zijn oude luister te herstellen.

Om een idee te krijgen hoe de staat van de boomgaard nu is heeft Frans een soort "nulmeting" op papier gezet (zie 'beschouwing' in het menu). Onder het meuitem 'Initiatief' een gedeelte van het plan van aanpak en de stand van zaken tot nu toe.

Wilt U meewerken aan het herstel van deze hoogstamboomgaard of wilt U reageren stuur dan een mail naar info@wamel.info.

 

Top