juni 2004, tekst/foto's NetBengels

Afgelopen zondag ( 6 juni ) zijn de clubkampioenschappen Shaolin Kempo gehouden. Wamel heeft de eer hoog gehouden. Yuri van Weerdenburg is namelijk eerste in de categorie Pupil Middenklasse geworden en Jelle Smaling is tweede geworden in de klasse jeugd.

Dit vonden wij reden genoeg om de twee jongens een op te zoeken…

Netbengels online

Sinterklaas 

Kerst

Kerstboomverbranding

Oudjaar

Kempo kampioenen

Netbengels

Voorpagina


Yuri en Jelle na de prijsuitreiking

Yuri vertelde ons dat hij nu ongeveer 7 maanden aan Kempo doet en dat hij het een erg leuke sport vindt. Jelle doet nu al ruim drie jaar aan Kempo. De jongens vertelde ons dat Kempo een Chinese vechtsport is, maar dat je meer verdedigt dan dat je aanvalt.


Instructie tijdens de training

Jelle vertelde ons met trots dat hij de groene band had ( dat is de 4e van onder in de ranglijst van 7 verschillende banden ) Yuri had al heel snel de gele band te pakken ( dat is de 2e van onder in de ranglijst van 7 verschillende banden ) Jelle en Yuri vonden het allebei niet zo heel erg moeilijk om te winnen.
Yuri heeft nog nooit mee gedaan aan een wedstrijd maar Jelle vertelde ons dat hij al één keer eerder heeft meegedaan. Hij is toen 4e geworden. Helaas is er maar één wedstrijd per jaar. Wij dachten zelf dat het best wel een pijnlijke sport is, en misschien soms ook wel een beetje gevaarlijk. Maar tegen ons is gezegd dat het eigenlijk helemaal niet pijn doet. Je went er wel aan als het soms een klein beetje pijn doet. Je hebt ook een bitje in je mond voor als er per ongeluk iets misgaat.
Yuri heeft nog nooit iets gebroken of gekneusd maar Jelle al wel. Hij heeft zich eens verzwikt. Natuurlijk wilden we ook nog even weten of ze lang met de sport door wilden gaan.


Jelle tijdens een oefenwedstrijd


Yuri wilde nog heel lang er mee doorgaan. Jelle wil zowiezo doorgaan tot hij de zwarte band heeft.