januari 2004

Kerst hebben we nog maar net achter de rug en ondanks dat het nog geen 'Drie Koningen' is geweest worden -volgens traditie- de kerstbomen uit ons dorp ook dit jaar weer verbrand.

Hieronder een verslag van onze jeugdige verslaggever Daphne...

KerstMenu

Kerststalletjes 

Kerstboomverbranding

Netbengels

Voorpagina

<bgsound src="http://www.wamel.info/kerstmis/2003/audio/138-rudolph.mid" controls="smallconsole"> stop muziek

Deze keer werd de traditionele kerstboomverbranding in Wamel al vroeg gehouden, op zaterdag de 3e januari. Al iets voor tienen kwamen er al overal kinderen vandaan lopen met een kerstboom.


Alle wat kon rijden werd ingezet


Niels met zelfs twee bomen op z'n kruiwagen!

Ze werden op een grote hoop gegooid. Er waren toch zeker zo’n 50 kerstbomen. Die zouden allemaal verbrand worden. De laatste kerstbomen werden op de hoop gegooid.


Om de brand meester te blijven is een deskundige aanpak noodzakelijk

Toen was het nog wachten op de brandweer. Zij zouden het vuur aanmaken en natuurlijk ook weer blussen. Al vrij snel kwamen ze eraan. Uit de brandweerauto's klauterden ongeveer 20 brandweer mannen, waaronder ook wat kleinere brandweermannen en vrouwen.


De jongste brandweerman is trots op zijn uniform


De brandweerwagen staat stand-by

Iedereen mocht eerst bij de commandant een lotbriefje komen halen. Daarop stond dan een nummer. Dan werd er uit een emmer een lot getrokken en als het nummer op jouw lot overeen kwam met het nummer op het lot dat getrokken was, had je een prijsje gewonnen. Dat hoorde er natuurlijk bij. Per kerstboom kreeg je een lot.


Voor elke kerstboom een lot met kans op mooie prijzen

Toen iedereen een lot had, werden de kerstbomen met een gasbrander aangestoken. Er vormde een hele vieze rookwolk over Wamel, maar gelukkig was dat maar voor even. Als je te dichtbij het vuur stond, dan werd de hitte je al gauw te veel.


Een echte 'Fireman'

Nadat we even haden gekeken, gingen de loting gebeuren. Vele kinderen werden blij gemaakt, alleen zat er voor mij helaas dit jaar geen prijsje bij. Volgend jaar beter dus.


Wie heeft een winnend lot?

Nadat we nog even hadden genoten van het mooie schouwspel, werd het tijd om het vuur te gaan doven. Dat ging met veel gesis. Alle kinderen mochten ook eventjes op het vuur spuiten. Wat een geluk! Uiteindlijk werd het maar eens tijd om te gaan. En van de kerstbomen was niet veel meer over.


Een beroepskeuze onderzoek is voor deze dreumes niet
meer nodig
, wedden dat hij brandweerman wil worden?


Nu maar hopen dat er op tijd een vergunning voor komend jaar
wordt aangevraagd want zo'n fikkie is toch wel aardig ...

Groetjes van de NetBengels.

TOP