december 2004. Tekst/Foto's Daphne van Doornspeek

Vorig jaar viel de Kerstavond op de boerderij letterlijk en figuurlijk in het water. Dit jaar werd als voorzorg het hele gebeuren binnen gehouden.
Hieronder een verslag van Daphne...

KerstMenu

Kerstsmarkt 2004 

Kerstsverlichting 

Kerststalletjes (2003)

Voorpagina

De kerstavond op de kinderboerderij kwam er weer aan. Het regende, dus moest alles binnen gehouden worden. Gelukkig mocht dat de pret niet bederven. Als ik binnen kom, heerst er al een gezellig sfeertje.


Bij binnenkomst is er al een prettige sfeer.

Ten allereerste nam ik boven alvast een kijkje. Daar stonden allerlei kerststalletjes uit andere landen. Prachtig om te zien, zo’n hele collectie. Ik maak nog gauw een foto en loop snel door. Er is zoveel te doen.


Eén van de vele kerststalletjes.
( Klik in het menu op "kerststalletjes 2003" voor meer informatie en foto's.)

Ik kijk op mijn gemak even rond en zie al gauw dat Maria en Jozef er aan komen. Door de cliënten van de Strang werd het kerstverhaal uitgebeeld. Iedereen stond toe te kijken hoe leuk en goed het werd gespeeld. Naast mij hoor ik; Is dat Jezus in de handen van Maria? Zijn moeder zegt van wel….


Cliënten van het dagcentrum vertolken het Kerstspel.

Natuurlijk mocht Kikowa ook niet ontbreken. Het klonk hartstikke mooi. Als je goed kijkt, zie je in de kinderen allemaal kleine kerstmannetjes.


Kikowa, het kerstmannetjes kinderkoor.

Als Kikowa klaar is met zingen zijn we al weer klaar voor een ander optreden. De familie Ettema komt met de jambees aan lopen. Eerst krijgen we wat uitleg, vervolgens krijgen muziek te horen. Niet alleen de ouders maar ook de kinderen hebben plezier.


Jambee geroffel.

Er komen ook nog een aantal jongeren wat muziek laten horen. Ceciel Kalkers laat ons horen wat ze op haar dwarsfluit kan.


Ceciel op de dwarsfluit.

De kinderen van basisschool de Terebint laten ons een lichtspel zien. Het gaf een verbazingwekkend effect.


Lichtspel...

Natuurlijk wilde ik ook nog even gauw buiten een kijkje nemen. Gelukkig was de regen voor eventjes gestopt en kon ik genieten van de verlichting.


De weide werd met fakkels en vuurkorven verlicht.

Maar deze avond zou niet compleet zijn zonder Adrie Vlooswijk.


Het duo Gert en Adrie.

Er konden ook nog wat mooie spulletjes gekocht worden. Deze zijn gemaakt door de cliënten van het dagcentrum.


Producten van het dagcentrum.

Na een tijdje besluit ik te gaan, maar wel met een leuke gedachte. Mijn mening: Ook dit jaar was het weer hartstikke gezellig. Daarom iedereen bedankt die zich hier voor heeft ingezet!

Groetjes De Wamelnettertjes, Daphne.

TOP