januari 2005

De meeste kerstbomen zijn alweer uit de huizen verdwenen en de lampjes zijn opgeborgen voor de volgende Kerst. Dankzij de Netbengels kunnen we nun nog steeds genieten van de kerstverlichting...

KerstMenu

Kerstsmarkt 2004 

Kerstsverlichting 

Kerststalletjes (2003)

Voorpagina

<bgsound src="http://www.wamel.info/kerstmis/2003/audio/138-rudolph.mid" controls="smallconsole"> stop muziek

Kerstverlichting in Wamel:
Ook in Wamel ontbreekt de nodige kerstverlichting natuurlijk niet. Daarom gingen wij eens op pad om te kijken of de versiering de moeite waard was. We gingen niet op pad voor een versierd boompje, nee! Alleen de meest bijzonderste kerstverlichting mochten op de foto.

In de dorpstraat kwamen we al gauw de eerste bijzondere verlichting tegen. Het was een rendier met zijn arrenslee. Na een snelle foto liepen we verder. Dat was wel nodig want wat was het koud!

De Clarissenstraat lag ook op onze route. Daar kwam ons een groot licht tegemoet, een mooie ster op de zijkant van een huis was de oorzaak.

Als we richting de andere kant van Wamel gaan, staan we ook even stil bij de Kasteelstraat. Daar klauterden 2 dappere kerstmannen.

Bij de hoek van de Kasteelstraat – Grachtstraat stond er iemand naar ons te zwaaien. Toen we wat dichterbij kwamen zagen we dat het een vrolijke kerstman was.

In de GM Poststraat was het erg druk verlicht. Stap voor stap namen we bij de meeste huizen even een kijkje. Als we een kijkje nemen langs de coniferen straalt ons de ster en huisverlichting tegemoet.

Nu moeten we eventjes omhoog kijken, de rendieren stonden al klaar met de kerstman in de arrenslee. Een aardige meneer ( meneer Mari ) showt ons ook nog eventjes zijn achtertuin. Natuurlijk niet zo spectaculair als de voortuin, maar wel leuk versierd!

Hier komen we dan onze eerste kerstklok van de route tegen. Leuk, dat die ook nog worden gebruikt om te versieren.

Dit huis laat ons zien dat niet alleen de gele kerstverlichting, maar ook de groene, erg leuk kan zijn.

In de van Balverenstraat is er een hoop licht. Ook de ramen zijn goed versierd!

In de Hogeweg ontbreekt er zeker niets. Nog nagenietend van de vele verlichting lopen we weer richting huis.

Maar natuurlijk heeft een van onze eigen Netbengels ook nog wat kerstverlichting bij de voordeur.

Groetjes van de Netbengels; Rianne van Bemmel en Daphne van Doornspeek!.

TOP