Tekst Jacqueline, foto's diverse

Feest op de
Kinderboerderij

Programma
Poster
2006
Voorpagina

Op zondag 8 juni 2008 is het feest op kinderboerderij “De Grote Gemeente” in Wamel.
Er zijn dit voorjaar heel veel jonge dieren geboren en dat mag gevierd worden!
Iedereen, groot en klein, is van harte welkom om op de jongdierendag tussen 13.00 en17.00 uur de borelingen te aanschouwen.


Piepkleine Kuikentjes zijn ook te bewonderen

Er zijn diverse geitenlammetjes geboren en drie verschillende soorten schapenlammeren, waaronder voor het eerst een lam van het Kameroenschaap! Er zijn jonge cavia’s, konijntjes en kippenkuikens in soorten en maten. Er liggen nog eieren in de broedmachine. Wie weet komt er daar wel één van uit? Behalve de eigen dieren, zijn er nog gastdieren (met en zonder jongen) te bewonderen. Bijvoorbeeld ezels, pony’s, kippen en duiven.
Terwijl de schapen op vakkundige wijze uit hun wollen jasje geholpen worden, laten ervaren spinsters zien hoe de vachten tot wol verwerkt worden.


Schaap dat uit zijn wollen jasje wordt geholpen

Voor de kinderen is er de mogelijkheid om een ritje te maken op de rug van een pony of te buitelen op het springkussen. Ook kunnen ze leuke prijsjes winnen, wanneer ze meedoen met de caviarace, het lootjes trekken of het hoefijzergooien. En natuurlijk kunnen ze terecht in de knuffelhoek, voor een lekkere knuffelpartij met de cavia’s en konijnen.


Henk en moedergeit bekommeren zich om het jong

Voor mensen die graag iets moois aanschaffen, is er de kraam waar deelnemers van de Strang hun producten aan de man brengen. Ook zijn er ijzeren tuinornamenten en aardewerk potten te koop. Koffie, thee en limonade zullen niet ontbreken. Adri Vlooswijk en Muziekgroep Jazeker zorgen voor oorstrelende klanken.
Een dag voor jong en oud dus, deze Jongdierendag op de kinderboerderij in Wamel!

Top