wamel kindervakantiedagen
Tekst/Foto's Rianne

De eerste Wamelse
kindervakantiedagen
zijn een succes!

Op 9 en 10 en 11 augustus waren dit jaar voor het eerst de kindervakantiedagen in Wamel.

Het thema was Ridders en Jonkvrouwen.

Er waren veel aanmeldingen wat natuurlijk hartstikke leuk is voor het eerste jaar. Kleine en grote kinderen deden mee en er waren ook ouders en zussen en broers die meehielpen als begeleiding. Op maandag (7 aug.) en dinsdag (8 aug.) waren het comité en verschillende ouders al druk in de weer om het allemaal gezellig te maken en op dinsdag al vast een aantal pallets op de plekken te leggen waar de groepjes hutten gingen bouwen.


De eerste pallets zijn al op de plekken gelegd.

Dag 1 (9 aug.)
Alle kinderen die meededen moesten zich om 9.15 uur verzamelen bij de poort die was gemaakt, waar het welkomstcomité de kinderen hartelijk ontving.


Er stond een ridder om de kinderen te verwelkomen.

Om half 10 kwam werd iedereen verwelkomd en er werd een lied gezongen. Daarna werd er een toneelstukje opgevoerd wat iedere dag verder ging. Het was 10 uur de kinderen hadden er zin in en het bouwen kon beginnen.


de kleinere kinderen timmerde zelfs een mooie hut in elkaar.

Na dat iedereen hard in de weer was geweest met bouwen werd er om 12. 20 uur gegeten. De groepjes hadden allemaal 2 zakken met bolletjes met vleeswaren erop. Voor de kinderen die het niet lusten hadden ze ook bolletjes met hagelslag.


tussen de middag werd er lekker gegeten.

Om kwart over 1 gingen alle kinderen en begeleiding weer verder met het bouwen van de hutten. Om kwart voor 3 werden er spellen gedaan. Bij het ene spel moest je zaklopen naar de pionnen en erom slalommen dan onder de balken door en dat was het eind.


een van de spellen.

Om 4 uur konden de kinderen weer opgehaald  worden door de ouders en ze konden niet wachten tot de volgende dag.

Dag 2 (10 aug.).
Alle kinderen moesten om 9.15 verzamelen bij de poort. Er werd om half 10 het welkomstlied gezongen en daarna een toneelstukje op gevoerd waar ridder bluf en ridder bink een gevecht hielden, maar ridder bluf had gewonnen en ontvoerde de jonkvrouw. Dat vond ridder bink helemaal niet leuk, want hij wilde met de jonkvrouw trouwen.


het gevecht om de jonkvrouw tussen ridder Bink en ridder Bluf.

Om 10 uur werden er spellen  en activiteiten zoals: de hut schilderen, schild of jonkvrouwen muts maken etc) gedaan. Om 12.20 uur werd er gegeten. Er werden frietjes gebracht met een frikadel, wat ze in hun eigen hut mochten opeten. Dat vonden alle kinderen wel heel erg lekker. Na het eten werden er weer spellen en activiteiten gedaan.

Om half 5 werd er een optocht gehouden door wamel omdat ridder bink met de jonkvrouw wilde trouwen moest iedereen mee door wamel heen lopen (die deelnam aan de kindervakantiedagen) om de jonkvrouw te zoeken. Er waren ook verschillende van de leiding die verkleed gingen.


de mensen die verkleed gingen in de optocht en bij de openingen.


alle kinderen en begeleiding in de optocht, waar de kinderen
de jonkvrouwen mutsen en de schilden mochten dragen.

Om 17.30 keerde iedereen weer naar huis.

Dag 3 (11 aug.)
’s Ochtends was er een peuterochtend speciaal voor de kinderen die nu op de ukkesoos zitten. Om 9.00 uur moesten ze verzamel bij de poort. En ze gingen allemaal jonkvrouwen mutsen maken en riddercapes. Waar ze stickers op mochten plakken en de meisjes mocht ook glitters op de jonkvrouwenmutsen maken.


de peuters zijn lekker aan het knippen en plakken.

Ze mochten ook op het luchtkussen (stormbaan) springen. Ook de peuters hadden het reuze naar hun zin. Om 10.00 uur kwamen de grotere kinderen weer en er werd een film gedraait in de gymzaal. Voor de kleinere kinderen madagascar en voor de grotere kinderen sjakie en de chocoladefabriek.

De bouwploeg had tussen door ook nog even pauze wat ook wel nodig  was met al dat gesjouw!!


de bouwploeg houdt ook even een korte pauze.

Om 12.00 uur werden de peuters opgehaald want dan konden de grotere alle spellen gaan doen. Onder het eten kwam de brandweer om een schuimbad te maken waar ze in konden dat vond iedereen dikke pret. Ze konden ook op de stormbaan en er was nog veel meer te doen.


dikke pret in het schuimbad.


op de stormbaan had iedereen ook veel schik.

Om 16.00 uur was de 1ste kindervakantieweek afgelopen. Het waren SUPER dagen voor iedereen, ondanks de regen die we hebben gehad. En hopen dat het volgend jaar weer zo gezellig wordt en het weer ook wat beter is maar daar gaat het natuurlijk niet om.

Alle sponsors, de bouwploeg, het bestuur, de vrijwilligers en natuurlijk alle kinderen bedankt voor een kei gezellige week!!

Groetjes Rianne van Bemmel

Top