PROGRAMMA

Menu 2006

FOTO'S 29 mei

Programma

Luchtkussenvoetbal

Oranjebal

Pelgrimstocht

de Oude Gierpont

Voorpagina

KONINGINNEDAGVIERING  IN  WAMEL OP  ZATERDAG  29  APRIL  2006.

De  traditionele Koninginnedagviering in Wamel vindt plaats op zaterdag 29 april en wordt georganiseerd door het Oranjecomité in nauwe samenwerking met  carnavalsvereniging ”De Oude Gierpont”, waardoor naast de festiviteiten voor de jeugd er ook activiteiten zullen zijn voor de wat oudere jeugd. Verder zal er ’s avonds in zaal Rutten een groots opgezet  Oranjebal worden gehouden. Alle Koninginnedagactiviteiten spelen zich af in de Dorpsstraat, vanaf de RK kerk tot de Wilhelminastraat. In verband hiermee heeft het gemeentebestuur van West Maas en Waal besloten voor deze speciale gelegenheid dat gedeelte van de Dorpsstraat van  9.00 uur tot 18.00 uur  af te sluiten. De organisatie is er zich terdege van bewust, dat de tijdelijke afsluiting voor de aanwonenden wellicht wat ongemakken kan opleveren, maar men heeft er alle vertrouwen in, dat betrokkenen volledig medewerking zullen verlenen.

HET PROGRAMMA VOOR 29 APRIL IS ALS VOLGT:

OPTOCHT, AUBADE  EN  BALLONNENWEDSTRIJD
09.15 uur:
Peuters en leerlingen van beide basisscholen verzamelen zich, liefst verkleed en met  versierde vervoermiddelen, op de speelplaats van  basisschool "De Terebint". Tegen inlevering van het ingevulde labeltje krijgt iedereen weer een ballon.
09.30 uur:
Vertrek optocht met medewerking van de harmonie ”Koningin Wilhelmina” en carnavalsvereniging ”De Oude Gierpont”. Ter hoogte van de kinderboerderij in de Lakenstraat sluit bij de optocht aan het pelgrimsduo Johan en Theo van Dijk, die een sponsorfietstocht naar Santiago de Compostella in Spanje maken ten bate van de kinderboerderij. Ook deelnemers van het dagcentrum met hun ouders zullen het tweetal in de optocht vergezellen.

10.10 uur:
Einde optocht en aubade bij de feestzaal in de Dorpsstraat. De ballonnenwedstrijd vindt plaats na de aubade. Burgemeester Steenkamp zal in de buurt van zaal Rutten daartoe het startsein geven. Daarna krijgen alle kinderen een oranje-drankje en de ”mooisten” in de optocht krijgen ook nog een prijsje. Voor de vaders en moeders, opa’s en oma’s en overige belangstellenden is er eengratis bakje koffie verkrijgbaar in het koffiekraampje.                  

10.30 uur:
OFFICIELE START van DE PELGRIMS Johan en Theo van Dijk. Voor hun vertrek zullen zij worden toegesproken door Hans Janssen, voorzitter van Stichting ”Kinderboerderij De Grote Gemeente” in Wamel.

KINDERMARKT  IN  DE  DORPSSTRAAT

Van 13.30 tot 15.30 uur is er een kindermarkt  in de Dorpsstraat.
Kinderen van beide basisscholen, die dat willen, kunnen daar een plaatsje krijgen om eigen spulletjes uit te stallen en te verkopen of  te ruilen. Ook ouders kunnen daar koopwaar te koop aanbieden. Door de organisatie worden de verkoopplaatsen aangewezen.
De jeugdige ”marktkooplui” moeten er al om kwart over één  zijn.
Verder zijn er weer enkele speciale attracties.

 

KINDERSPELEN

Vanaf de kerk tot de Wilhelminastraat zijn diverse behendigheidsspelen opgesteld, waaraan alle kinderen van groep 1 tot en 5 kunnen meedoen en iedereen mag zich laten schminken. Tussen de spelen door krijgen de kinderen een traktatie. Aan belangstelling van de ouders zal het ook dan weer niet ontbreken.

LUCHTKUSSEN VOETBALSPEL 6 TEGEN 6 IN DE DORPSSTRAAT

Voor de groepen 6, 7 en 8 is er een opblaasbaar voetbalspel van 12 bij 6 meter, waarop naar hartelust kan worden gevoetbald. Er wordt steeds gespeeld met twee groepen van 6 personen. Op beide basisscholen werden de diverse groepen samengesteld en aan de organisatie doorgegeven. De deelnemende groepen moeten om uiterlijk 13.30 aanwezig zijn in zaal Rutten, want om precies 14.00 uur gaan de wedstrijden van start. Vanzelfsprekend zijn de ouders van harte welkom, want supporters mogen bij de wedstrijden zeker niet ontbreken, hetgeen de gezelligheid zeker ten goede komt. Verder kunnen ook de grotere jeugd, Wamelse verenigingen en bedrijven aan het ”Luchtkussen Voetbalspel” 6 tegen 6 meedoen. Daarvoor geldt de inschrijving via de website: www.deoudegierpont.nl.
De leiding van het voetbalspel is in handen van carnavalsvereniging ”De Oude Gierpont”.

DE PRIJSUITREIKING voor de behendigheidsspelen is rond 16.00 uur in de buurt
van of in zaal Rutten. Aansluitend vindt de prijsuitreiking voor de voetballers van de groepen 6, 7 en 8 plaats.

GROOTS ORANJEBAL IN ZAAL RUTTEN

Om 20.00 uur begint in zaal Rutten een Oranjebal voor de vaders en moeders en verder voor iedereen boven de 16 jaar. Het bal wordt muzikaal opgeluisterd door liveband ”HILLSTREET” met Marcel als solozanger, bekend van de Wamelse carnavalsavonden.
Toegangskaarten voor het Oranjebal zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij Meermarkt Veltmaat in de Hollenhof in Wamel.  
Het bal wordt om 01.30 uur afgesloten.TOP