Tekst Jan, foto GoogleMaps

PROGRAMMA ORANJEFEESTEN
IN WAMEL

Programma
2006
2005
2003
Voorpagina


De  traditionele Koninginnedagviering in Wamel  wordt ook dit jaar georganiseerd door het Oranjecomité in nauwe samenwerking met de carnavalsvereniging, waardoor naast de festiviteiten voor de kleintjes er ook activiteiten zullen zijn voor de wat oudere jeugd.

Alle Koninginnedagactiviteiten spelen zich af in de Dorpsstraat, vanaf de RK kerk tot de Wilhelminastraat. In verband daarmee heeft het gemeentebestuur van West Maas en Waal besloten om voor deze speciale gelegenheid dat gedeelte van de Dorpsstraat van  9.00 uur tot 18.00 uur  af te sluiten.

De organisatie is er zich van bewust, dat de tijdelijke afsluiting voor de aanwonenden misschien wat ongemakken kan opleveren, maar men heeft er alle vertrouwen in, dat men daarvoor begrip zal hebben.

Lokatie Koninginnedag
Alle Koninginnedagactiviteiten spelen zich af in de Dorpsstraat

DINSDAG 29 APRIL GEZELLIG ORANJEBAL IN ZAAL RUTTEN
Dinsdagavond Oranjebal met muzikale medewerking van ”POTCHEER”.
Het bal, dat wordt georganiseerd in samenwerking  met carnavalsvereniging ”De Oude Gierpont”, begint om 20.30 uur en wordt om 01.30 uur afgesloten.
Toegangskaarten voor het Oranjebal zijn aan de kassa van de zaal verkrijgbaar.

HET PROGRAMMA VOOR WOENSDAG 30 APRIL IS ALS VOLGT:
09.15 uur:  Samenkomst van kinderen op de speelplaats van basisschool ”De Terebint” voor de oranje-optocht door het dorp.
09.30 uur: Vertrek optocht met muzikale medewerking van  harmonie ”Koningin Wilhelmina”.         
10.00 uur:  Einde optocht en aubade bij de feestzaal in de Dorpsstraat. Na de optocht zal  burgemeester Steenkamp  het startsein geven voor het oplaten van de ballonnen. Alle kinderen krijgen daarna een oranjedrankje en de ”mooisten” in de optocht krijgen ook nog een prijsje. In het koffiekraampje is er voor de vaders en moeders, opa’s en oma’s en overige belangstellenden een gratis bakje koffie.         

  Koninginnedag 2001
Koninginnedag 2001

KINDERMARKT  IN  DE  DORPSSTRAAT
13.30 tot 15.30 uur is er een kindermarkt in de Dorpsstraat.
Kinderen van beide basisscholen kunnen daar een plaatsje krijgen om eigen spulletjes uit te stallen en te verkopen of  te ruilen.De jeugdige ”marktkooplui” moeten al om kwart over één  aanwezig zijn en door de organisatie worden de verkoopplaatsen aangewezen.

KINDERSPELEN
Vanaf de kerk tot de Wilhelminastraat zijn diverse behendigheidsspelen opgesteld, waaraan alle kinderen van de groepen 1 tot en met 5 kunnen meedoen en iedereen mag zich gratis laten schminken. De spelen beginnen om 13.30 uur en tussen de spelen door worden de kinderen getrakteerd.De prijsuitreiking van de spelenmiddag vindt plaats rond 16.00 uur. Er is weer een luchtkussen en naar verwachting zal het ook dit jaar zeker niet aan publieke belangstelling ontbreken.

koninginnedag 2005
Koninginnedag 2005 nét voordat de balonnen de lucht in gaan...

BIERFUSTSCHUIFWEDSTRIJDEN IN DE DORPSSTRAAT
Bij goed weer worden er in de Dorpsstraat voor de wat grotere jeugd ”Bierfustschuifwedstrijden” gehouden. Bij minder goed weer vinden die plaats in zaal Rutten. Er wordt gespeeld in een competitiesysteem zodat  meerdere wedstrijden kunnen worden gehouden. Ter plaatse kan men zich hiervoor laten inschrijven.
Aan deze wedstrijden kan ook worden deelgenomen door leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van beide basisscholen. De deelnemende groepen moeten om uiterlijk 13.30 aanwezig zijn in zaal Rutten, want om precies 14.00 uur gaan de krachtmetingen van start. Vanzelfsprekend mogen de supporters bij de wedstrijden niet ontbreken, hetgeen de gezelligheid zeker ten goede komt.

Na de prijsuitreiking is er nog een gezellig samenzijn in matinee-achtige sfeer die
kan uitlopen in een afsluitende feestavond.

Top