Pakjesboot Ondereweg

dec 2003, van onze verslaggever


SINTERKLAAS VAART MET PAKJESBOTEN OP DE WAAL !!

Het lijstje van Sint
Aankondiging
De Sint vroeger
Intocht in Wamel NIEUW
Interviews NIEUW
Pakjesboot onderweg NIEU
Sint op school
www.sinterklaas.nl
Vorige Pagina
Netbengels
Voorpagina

Op een mooie dag, wandelde onze verslaggever Hans Kiekjes vorige week over de Prins Willem Alexanderbrug. Plotseling zag hij iets vreemds. Een goede verslaggever heeft altijd zijn fototoestel bij zich en zo kon hij unieke foto’s nemen van een paar heel bijzondere schepen. Sinterklaas was hoogstpersoonlijk met grote rivierboten op weg naar Wamel. Ze waren tot de rand toe gevuld met presentjes !


Een échte stoomboot uit Spanje?

Door het lage water in de Waal was het nog een hele toer om bij Wamel een geschikte plaats te vinden om aan te leggen. Uiteindelijk heeft men waarschijnlijk de oude losplaats van de vroegere steenfabriek gebruikt.


Kijk in de stuurhut, Sint zit aan het roer!


Zie je Sint zitten?

Er wordt gezegd dat een heleboel Pieten de pakjes uit de boten gehaald hebben en dat ze door Thijssen via het weggetje bij De Hul en de Waalbandijk naar één van de pakhuizen aan de Sterkenburg zijn gebracht.


En de Pieten blijven maar oefenen!

Mensen in die straat hebben ’s nachts hoefgetrappel gehoord en op straat was geknoeid met strooigoed… Dat kan natuurlijk niemand anders dan Sinterklaas en zijn Pieten geweest zijn die spullen kwamen ophalen in het pakjespakhuis.

Hans Kiekjes wil ’s nachts de wacht gaan houden bij de pakhuizen om te zien of hij de Sint en zijn Pieten nog voor zijn fotolens kan krijgen. We wachten af…

O ja, voor we het vergeten, een e-mail naar de Sint kan ook: sinterklaas@wamel.net

TOP