Intocht van de Sint!

nov 2004, NetBengels

Zondagmiddag 2 uur was het een drukte van jewelst op straat. Sinterklaas werd met een mooie intocht binnegehaald. Voor de kleinere kinderen is er dan in het VTC een leuke middag, maar natuurlijk ging ik daar ook even naar toe.

Het lijstje van Sint
Sint onderweg!
Uitnodiging intocht
De Sint vroeger
Intocht in Wamel 2004
Interviews 2003
Pakjesboot onderweg 2003
www.sinterklaas.nl
Vorige Pagina
Netbengels
Voorpagina

Bijgekomen van de kou, werden sinterklaas en de zwarte pieten het podium opgeholpen. Adrie Vlooswijk had een mooi welkomstwoordje. Er werd verteld wat we die middag te zien krijgen.


Welkomstwoordje

De pieten haalden wat geintjes uit. Maar..... opeens komt de hoofdpiet erachter dat de sint zijn werkmijter op heeft.Hoe zou dat toch komen? De sint weet het zelf ook niet.


Waar is de mijter?

Gelukkig komt camerapiet met de oplossing. Toen de pieten, voordat ze naar Wamel gingen een vergadering hadden, had camerapiet alles gefilmd. Natuurlijk wilden we wel even weten wat er op te zien was. Dus gaan ze de film op een groot doek afspelen.Op de film kan de hele zaal zien hoe stout de stuntelpiet is geweest. Tijdens de vergadering wilde stuntelpiet alles even vasthouden. Maar de andere pieten vertelden hem dat hij nergens mocht aankomen. Zeker niet aan de mijter van sinterklaas. Als de vergadering is afgelopen en iedereen naar bed moet, mag stuntel nog heel eventjes opblijven. Maar wat doet die domme stuntel? Hij zet de muziek heel hard aan en gaat voor de spiegel dansen..... met de mijter van sinterklaas op zijn hoofd !


Stuntel was wel een beetje stout...

Als hoofdpiet dan binnen komt stormen en tegen stuntelt vertelt dat hij dit niet mocht doen en nou naar bed moet, is stuntel een beetje boos. Hij vindt het oneerlijk dat hij nergens aan mocht komen. Daarom gooit hij de mijter onder de tafel.... !


De sint is er maar bij gaan zitten en kijkt toe.

Na de film durft stuntel zich niet meer op het podium te vertonen. Maar de hoofdpiet haalt hem tevoorschijn. Omdat de sint toch graag zijn echte mijter op wil hebben, moet stuntel de mijter voor straf gaan halen. Samen met de camerapiet gaat hij op pad. Maar dat gaat niet zomaar. Stuntel krijgt een grote rugzak om waarmee ze een live- verbinding kunnen maken. Zo konden wij dus allemaal kijken hoe stuntel op pad ging.


Stuntel krijgt een grote rugzak

Dus als stuntel op pad gaat zorgt de hoofdpiet ervoor de we een live- verbinding met stuntel krijgen. Eerst lukt dit niet omdat de hoofdpiet de stekker in het rode stopcontact deed, terwijl het in de gele moest. Maar door de lieve kinderen in de zaal hadden we dan toch een live- verbinding met stuntelpiet. En wat zien we daar? Stuntel ligt samen met de mijter in een hooiberg te slapen. De hele zaal schreeuwt om stuntel wakker te krijgen, en gelukkig lukt dit. Zo gaat stuntel dus toch op weg naar het VTC.


En ja hoor, de mijter komt weer heel terug bij de sint. En de sint, die is er dolgelukkig mee.


De pieten laten een dansje zien.

Dan komen we al weer bijna bij het einde van de middag, maar niet voordat de allerjongsten bij de sint zijn geweest en de pieten ons een mooie dans hebben laten zien.

prepensioen
Sint bedankt Adrie

Maar aan alles komt een einde, dus ook aan deze middag. De sint bedankt Adrie hartelijk voor de mooie muziek en de kinderen voor de leuke middag.


Na afloop kregen alle kinderen nog een lekker snoepzakje mee naar huis

En dat was dan het einde van een leuke middag !

Groetjes de Netbengels, Daphne van Doornspeek.

TOP