WELK ABONNEMENT?

dec. 2003

Deze maand (December) staat er een uitgebreid artikel in de Consumentengids over dit onderwerp. De adviezen van de consumentenbond verschillen hier en daar duidelijk met de uitkomsten van www.internetten.nl. Dat komt natuurlijk omdat daar alleen de prijzen vergeleken worden en bij de Consumentenbond ook dingen als de kosten van de helpdesk, gemeten snelheid (niet de opgegeven snelheden) en gebruiksgemak worden meegerekend...

BREEDBAND MENU
Welk abonnement? NEW
Vanaf JAN 2004 breedband
Persbericht 27-11
 Alles op een rijtje...
Breedband wat is dat?
Op TV!
Correspondentie
En in Leeuwen?
Vragen en reacties
 Algemene wenken
 Links
Vorige Pagina
Voorpagina

Men geeft in dit artikel ook een overzicht wie welk soort abonnement “nodig” heeft. Zo moet de bescheiden internetter die af en toe zijn E-mail nakijkt en die niet meer dan een paar uur per maand internet, helemaal niet aan breedband beginnen.

Het wordt eigenlijk pas interessant als u meer dan 20 tot 25 uur per maand op internet te vinden bent, of als u het gemak van een directe verbinding wilt hebben.


ADSL komt uit de KPN-centrale in de Koningsstraat

Laat uw verbinding als normale gebruiker nooit open staan. Het dataverkeer gaat dan door en dat gaat wel van uw limiet af…

Welk abonnement het goedkoopste is, welke het beste is, waar je allemaal aan moet denken, het staat allemaal duidelijk uitgelegd in het artikel van de Consumentenbond. Als u lid bent hebt u het thuis en kunt u een uitgebreidere versie bekijken op internet (www.consumentenbond.nl) bent u geen lid van deze vereniging, dan kunt u het artikel downloaden door hier te klikken op: onderzoek internet providers. (http://www.consumentenbond.nl/files/pdf/2003/200401p13_test_internetprov.pdf?ticket=nietlid)

Er wordt dan een PDF bestand gedownload (dat duurt even) waarin u alle gegevens kunt terugvinden u kunt het dan uitprinten en op uw gemak doorlezen.

Verder is in Wamel nog Chello te krijgen. Hiervan wordt alleen de Classic versie geleverd (€ 49,95) die ook in het artikel van de consumentenbond genoemd wordt. Bestellen van dit abonnement of informatie er over op 0800-1872 maandag t/m vrijdag van 08.00-22.00 uur en zaterdag van 10.00-16.00 uur.Levertijd op dit moment ongeveer 3 weken.


UPC verdeelkast wordt geschikt gemaakt voor breedband internet

Inmiddels kunt u op de site van UPC en Chello via de postcodecheck ook uitzoeken of U in Wamel gebruik kunt maken van hun breedband aanbieding. U kunt ook via die sites bestellen. Lees ook hier goed de leveringsvoorwaarden !

En dan hebben we ook nog Draadloos internet in ons dorp. Eerst zijn er proeven genomen met de opstelling van de antennes die het signaal uitzenden. Draadloos is een initiatief van Total4, een Wamels initiatief. Een aantal mensen hebben meegedaan aan de proefperiode, nu is het systeem inmiddels zo bedrijfszeker bevonden dat de stap naar definitieve introductie is genomen. De prijzen liggen zeker niet hoger dan die van andere aanbieders. De benodigde informatie over prijzen en snelheden en andere gegevens zoals beschikbaarheid van E-mail adressen en mogelijkheden voor een homepage, vindt u op www.total4.nl. Er is ook een huis aan huis folder verspreid met de abonnementsprijzen. U kunt ook bellen naar (0487) 502201.

Note: ONDERSTAANDE PRIJZEN 17 JANUARI AANGEPAST, ZIE www.total4.nl
Abonnement Prijs per maand Snelheid Download limiet Aansluitkosten
Lite Nu € 18,95 384/128 Kbit/s 500 MB € 00,00
Basic Nu € 24,95 512/160 Kbit/s Fair Use Policy € 00,00
Plus Nu € 31,95 1024/512 Kbit/s Fair Use Policy € 00,00

* Bij al deze abonnementen geen aansluitkosten t.w.v € 74,95
* LITE, incl. functionaliteit voor MultiPC aansluitingen t.w.v € 99,-
* BASIC en PLUS incl. functionaliteit voor MultiPC en draadloos thuisnetwerk t.w.v € 298,-


Het witte doosje boven in het rechter galmgat
is een steunzender voor draadloos breedband

Voor alle duidelijkheid:
Wamel.net heeft geen enkele binding met welke provider of aanbieder dan ook. Wij zijn van mening dat u als gebruiker uw eigen keuze moet maken. We hebben getracht voldoende informatie aan te dragen die u kan helpen om een goede keuze te maken. Welke aanbieder u ook kiest, let goed op de contractduur en eventuele beperkingen. Ook in de kleine lettertjes staan soms vreemde zaken.

Tenslotte nog één keer alle mogelijkheden op een rij:
1. Blijven internetten via ISDN of gewone telefoonlijn met uw eigen modem, interessant als u weinig internet. Neem dan wel een abonnement waarbij u goedkoop een aantal telefoontikken inkoopt (zie ook artikel consumentenbond).
2. Gaan internetten via de televisiekabel van UPC.
3. Gaan internetten via ADSL dat ook via de telefoonlijn in uw huis komt.
4. Draadloos internetten, waarbij het signaal niet via een telefoondraad of kabel wordt verstuurd, maar net als radio en mobiele telefoon door de lucht gaat.

Kijk voor prijsvergelijkingen o.a. op www.internetten.nl of kijk in het decembernummer van de Consumentenbond. De tarieven voor draadloos internet zijn bij de consumentenbond en op internetten.nl niet opgenomen omdat ze nog te actueel zijn.

Hebt u nog vragen, kijk in de rubriek vraag en antwoord of mail ze ons
en tot slot:

allemaal veel snel en betaalbaar internetten toegewenst !

TOP